Följ Hjerta

Ny premiecentral effektiviserar hanteringen av tjänstepensioner

Nyhet   •   Apr 11, 2018 16:39 CEST

Maria Forsmark Bohlin

Med den nya tjänstepensionsupphandlingen Hjertaplan PC effektiviseras hanteringen av tjänstepensionspremier, något som gynnar såväl företag som anställda.

Hjertaplan PC hanteras genom premiecentralen Insclear som ägs till en tredjedel av Hjerta. Premiecentralen underlättar avsevärt administrationen av tjänstepensioner för företag.

– Tidigare hanterades premierna hos vart och ett av de försäkringsbolag som har valts ut för förvaltning av tjänstepension. I och med introduktion av premiecentralen tas stora delar av administrationen över av Hjerta. Det medför en enklare, snabbare och tryggare hantering av tjänstepensioner och premieinbetalningar, säger Maria Forsmark Bohlin, ansvarig för premiecentralen på Hjerta.

Att teckna en ny försäkring behöver inte längre göras manuellt och skickas med post, utan kan göras digitalt direkt under kundmötet med Hjertas rådgivare. Det tar alltså bara upp till någon minut att nyteckna en försäkring. Det är också Hjertas premiecentral som direkt fakturerar företaget.

– I stället för att varje försäkringsbolag skickar fakturor med olika faktureringsdagar, skickas en enda samlingsfaktura digitalt från premiecentralen, med specifikationer för varje enskild anställd. Det innebär att kunden får en betydligt bättre överblick över kostnaden per anställd, säger Maria Forsmark Bohlin.

För företaget kan den nya premiecentralen innebära bättre villkor och lägre kostnader oavsett antalet anställda, för den anställde kan det innebära mer pengar till pensionsinbetalningen.

– Genom premiecentralen separeras vissa riskkomponenter, till exempel premiebefrielser, från tjänstepensionen och flyttas över till ett separat riskförsäkringsbolag. Detta sänker kostnaden på premiebefrielsen och ger mer pengar till tjänstepensionen för den anställde. För företaget medför systemet kortare ledtider och effektivare administration, vilket sparar både tid och pengar, säger hon.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.